Yhdysvallat: Venäjä-kyselytutkimuksen yllättävät tulokset

Yhdysvalloissa tehtiin kyselytutkimus, jossa kysyttiin ihmisten näkemyksiä sodasta ja rauhasta sekä Venäjästä. NBC:n teettämän tutkimuksen tulokset ovat monelta osin yllättäviä tilanteessa, jossa Yhdysvaltojen valtamedia kautta linjan raportoi Venäjästä erittäin kriittisesti ja pitää väitteitä Venäjän sekaantumisesta maan presidentinvaaleihin tosiasiana.

Sota ja rauha

Amerikkalaiset näyttävät olevan huolissaan täysimittaisen sodan mahdollisuudesta. Tuloksen mukaan 66 prosenttia heistä ovat erittäin tai jonkin verran huolissaan täysimittaisen sodan syttymisestä seuraavan neljän vuoden aikana.

Sota ja rauha

Venäjä, ystävä vai vihollinen

Suurin osa amerikkalaisista pitää Venäjää pikemminkin vihollisena kuin ystävänä, mutta tämän kysymyksen tulos on erittäin yllättävä, sillä näkemykset jakatutuvat jyrkästi puoluetaustan mukaan. Perinteisesti Venäjään vihamielisesti suhtautuneet republikaanien äänestäjät näyttävät jakautuvan vastauksissaan nyt tasaisesti. Jopa hienoinen enemmistö pitää Venäjää ystävänä. Sen sijaan ylivoimainen enemmistö demokraattien äänestäjistä pitää Venäjää vihollisena.

Venäjä, ystävä vai vihollinen?

Kaikkein yllättävin tulos on kuitenkin se, miten edelliseen kysymykseen annetut vastaukset jakautuvat republikaaneja äänestävien keskuudessa ikäluokittain. Tuloksen perusteella nuorten ja vanhojen ikäluokkien näkemykset ovat keskenään täysin päinvastaisia ja näyttääkin siltä, että republikaaneissa ylivoimainen enemmistö nuorista aikuisista ja keski-ikää lähestyvistä pitää Venäjää ystävänä.

Mielikuva Venäjästä ikäluokittain

Mediaseurannassa valtavia eroja

Yksi ikäluokkien näkemyseroja selittävä tekijä on se, mitä lähteitä eri ikäluokkiin kuuluvat vastaaja seuraavat lukiessaan uutisia. Tutkimustulos on ainakin printtimedian kannalta tyrmistyttävä, sillä nuoresta ikäpolvesta vain viisi prosenttia ilmoittaa lukevansa uutiset perinteisistä paperilehdistä. Myös muun perinteisen median on syytä olla erittäin huolissaan muutoksista nuorten sukupolvien mediaseurannassa.

Mediaseurantatottumukset

Lähde: Ron Paul Institute

 

 

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*