Wikileaks Vault 7: Suurin CIA-vuoto koskaan

Vault 7

Wikileaks ilmoittaa tänään sivuillaan aloittavansa sille vuodettujen CIA-dokumenttien julkaisun. Dokumentit julkaistaan sarjana ja projekti toteutetaan nimellä “Vault 7”. Nimen alkuperä on epäselvä, mutta sillä viitataan Norjassa sijaitsevaan tarkasti vartioituun varastoon, jossa säilötään erilaisten kasvien siemeniä esimerkiksi ydinsodan varalta.

Suuri määrä CIA-dokumentteja on tarkoitus julkaista sarjana. Ensimmäinen julkaisuerä käsittää 7 818 dokumenttia ja 943 liitettä, jotka tulevat tiettävästi CIA:n kybertutkinnan keskeisimmistä toiminnoista. Jo ensimmäinen erä sisältää enemmän dokumentteja kuin Edward Snowdenin NSA-vuoto koskaan sisälsi.

Julian Assangen mukaan Vault 7 on täydellisin USA:n tiedustelusta saatu dokumenttivuoto koskaan. Dokumentit sisältävät tietoa CIA:n ohjelmistopuolen vakoilumahdollisuuksista, eli kyvystä ohittaa salausteknologiat ja seurata esimerkiksi Signal- ja Whatsapp -liikennettä.

Dokumenteissa viitataan muun muassa “Windows FAX DLL injection” -reikään, jolla voidaan murtautua Windows XP, Windows Vista ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiin. Lisäksi dokumentit sisältävät tietoa Apple iPhone – ja Android -puhelimien haavoittuvuuksista. Dokumenttien mukaan CIA pystyy asettamaan esimerkiksi Samsung Smart TV:n mikrofonin päälle etänä ja kuuntelemaan laitteen lähellä käytyjä keskusteluja.

Asiasta on nousemassa maailmalla valtava uutismyrsky. Tilannetta ja uusia julkaisuja kannattaa seurata Wikileaksin Twitter-tilillä.

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

1 Comment

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*