Terrorismi: Yli 50 alaikäistä syyteharkinnassa vuonna 2016

Ainakin 1.236 henkilöä on nykyisin Ranskan oikeuslaitoksen seurannassa terrorismin johdosta: 355 on syyteharkinnassa. Heistä 112 on naisia. Muut henkilöt on etsintäkuulutettu ja heistä on etsintä- tai pidätysmääräys.

Ranskan terroristitapauksista syyteharkintaan joutuneiden alaikäisten määrä on lähes nelinkertaistunut vuodessa nousten 13 tapauksesta 51 tapaukseen ilmenee Ranskan syyttäjälaitoksen maanantaina julkaisemista luvuista. 12 heistä on syytettynä yhteyksistä ranskalaiseen jihadisti Rachid Kassimiin, joka kryptatun viestisovellus Telegramin välityksellä on kiihottanut heitä Irakin ja Syyrian alueilta käsin ryhtymään terroritekoihin Ranskassa.

Näiden nuorten profiilit voi ryhmitellä pääosin kahteen kategoriaan: Joko kyse on “irakilais-syyrialaisen haaraosaston puitteissa jihadiin lähteneet, tai ponnettomista nuorista, jotka lähtemään estyneinä ovat suunnitelleet ryhtyvänsä väkivaltaisiin toimiin Ranskan maaperällä”, kertoi syyttäjä François Molins.

“Tämän kesällä 2016 todella ryöpsähtäneen kehityskulun johdosta seitsemän nuorisotuomaria viidestätoista on spontaanisti suostunut erikoistumaan näiden tapausten käsittelyyn, vaikka kukaan heitä ei ollut osannut ennakoida tällaista näkymää edellisen vuoden aikana“, kertoi Pariisin ylemmän asteen tuomioistuimen puheenjohtaja Jean- Michel Hayat.

20 alaikäistä tunnistettu ISIS-taistelijoiksi

Ainakin 1.236 henkilöä on nykyisin Ranskan oikeuslaitoksen seurannassa terrorismin johdosta: 355 on syyteharkinnassa. Heistä 112 on naisia. Muut henkilöt on etsintäkuulutettu ja heistä on etsintä- tai pidätysmääräys. François Molins’in mukaan kyse on “todellisesta massailmiöstä”, johon on varauduttu ottamalla käyttöön rikosoikeudellisia keinoja, kuten mahdollisuus joutua välittömästä oikeuden eteen tapauksissa, joissa puolustellaan terrorismia tai haetaan oppia jihadisti-sivustoilta.

Syyttäjä puhui myös nykyisin Irakin ja Syyrian alueella oleskelevien ranskalaisten jihadistien “palaamista koskevasta uhasta”. “ISIS on heikentynyt; sillä on entistä vähemmän taistelijoita; sen hallussaan pitämä alue supistuu jatkuvasti” (…) tulee päivä, jolloin joudumme kohtaamaan eloonjääneiden paluun”, painotti hän ja täsmensi, että Islamilaisen valtion riveissä on tunnistettu tähän mennessä taistelevan 693 ranskalaista, joista 288 on naisia ja 20 alaikäisiä.

Lähde: Le Figaro 23.1.2017 juttu ranskaksi

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*