Suomalaisten hyväntahtoisuuden törkeää hyväksikäyttöä

Laittomasti maassa oleskelevien leiri 18.2.2017

Helsingin Rautatientorilla on edelleen käynnissä kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden mielenosoitus. Yksi mielenosoituksen pääjärjestäjistä ilmoitti juuri saaneensa turvapaikan Suomesta.

Arre Kougappi kirjoittaa Facebookissa

Rautatienasemalla pääjärjestäjiin kuulunut turvapaikanhakija ilmoitti, että hänelle myönnettiin juuri turvapaikka. Hän esitteli samalla oleskelulupakorttia.

Näköjään painostus ja suhteet toimii vaikka aiemmin hän sai kielteisen turvapaikkapäätöksen. Kyseinen turvapaikanhakija on ollut näkyvästi yhdessä kuvissa ja tekemisissä Erkki Tuomiojan, Tarja Halosen ja Pekka Haaviston kanssa ja kuului pääjärjestäjiin, jotka osoitti mieltä Rautatieaseman vieressä.

Vielä toistamiseen hänen tarina:
17.10.2015 saapui Suomeen useiden turvallisten maiden läpi
13.06.2016 Maahanmuuttoviraston haastattelu
13.07.2016 turvapaikka hylätty

Kuukauden päästä valitus päätöksestä

Helmi-maaliskuu 2017 mielenosoituksessa pääjärjestäjänä, tapaamisia poliitikkojen kanssa, yhteiskuvissa Erkki Tuomiojan, Pekka Haaviston ja Tarja Halosen kanssa eri yhteyksissä.

16.03.2017 Turvapaikka

Alkuviikon neuvotteluissaan poliisin kanssa mielenosoittajat antoivat ymmärtää, että kielteisen päätöksen saaneet jäisivät käytännössä asumaan Rautatientorille perustamaansa leiriin, joka myös laajenee jatkuvasti. Leirille on järjestetty ulkopuolisella rahoituksella toimiva jäte- ja ruokahuolto ja turvapaikanhakijoiden kuljetuksista huolehtivat kaupalliset bussiyhtiöt.

Poliisi on esittänyt varovaista kritiikkiä leirin laajenemista kohtaan. Nyt näyttääkin siltä, että virkamiehet ovat myöntymässä laittomasti maassa oleskelevien vaatimuksiin ja pattitilannetta ollaan ratkaisemassa tällä tavoin.

Arre Kougappi Facebookissa 16.3.2017
Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*