Sarvamaa: Venäjä pyrkii hajottamaan Euroopan unionin

Petri Sarvamaa

Petri Sarvamaan (kok.) mukaan Venäjän tavoitteena on vaikutusvallan lisääminen, joka tapahtuu työntämällä vanhaa imperiumin rajaa taas lännemmäs. Sarvamaan mukaan Venäjä pyrkii nakertamaan Euroopan unionin yhtenäisyyttä, koska se uskoo oman vaikutusvaltansa lisääntyvän tällä tavoin.

– Todellinen lottovoitto olisi, että he saisivat Ranskassa tai Saksassa hallitusvastuuseen tahoja, joiden agendalla on ero EU:sta. Se olisi goodbye EU, toteaa Petri Sarvamaa (kok.).

Kokoomuken Verkkouutiset -palvelu kertoo, että Sarvamaan mukaan Venäjä pyrkii vaikuttamaan poliittisiin puolueisiin EU-jäsenvaltioissa, jotta nämä vaatisivat maansa eroa EU:sta. Hän kertoo myös, ettei toiminta ole sattumanvaraista, vaan keskitetysti johdettu malli on peräisin Venäjän salaisen poliisin toiminnasta.

Sarvamaa toteaa Suomen olevan asiassa hereillä, mikä nähtiin esimerkiksi suojelupoliisin päätettyä kieltää radiokanavan myynti Johan Bäckmanille. Hän pitää myönteisenä sitä, että Euroopan unionissa on herätty informaatiovaikuttamiseen ja toimitaan sitä vastaan.

Petri Sarvamaa oli yksi suomalaisista europarlamentaarikoista, jotka äänestivät viime vuoden marraskuussa sananvapauden näkökulmasta erittäin kyseenalaisen EU-parlamentin julkilausuman puolesta. Vain harvat tiedotusvälineet Suomessa uutisoivat mietinnön todellisesta sisällöstä. Näiden joukossa oli muun muassa MV-lehti.

59-kohtainen julkilausuma sisältää mm. seuraavia lauselmia:

  • …unionille vihamielisellä propagandalla on monia muotoja ja useita eri välineitä
  • …luoda strategista kahtiajakoa unionin ja sen Pohjois-Amerikan kumppanien välille
  • …heikentää…unionissa turvallisuus- ja talouspoliittiseti merkittävien transatlanttisten kumppanuuksien arvostusta unionin kansalaisten silmissä ja mielissä
  • …sekä horjuttaa eurooppalaista narratiivia, jossa keskeisiä ovat demokraattiset arvot, ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaate
  • …painottaa, että unioni on yhdentymisen onnistunut malli, joka kriisienkin keskellä houkuttelee maita
  • …olisi merkittävästi vahvistettava unionin ja Naton välistä yhteistyötä strategisen viestinnän alalla
  • …pyytää toimivaltaisia unionin toimielimiä ja viranomaisia seuraamaan tarkasti unionin vastaisen propagandan rahoituslähteitä
  • …vihamielinen propaganda saattaa vaikuttaa kielteisesti unionin päätöksentekoon
  • …kannustaa jäsenvaltioita…panemaan täysimääräisesti täytäntöön ja valvomaan voimassa olevaa lainsäädäntöä, joka koskee vihapuhetta verkossa ja sen ulkopuolella

Samanaikaisesti julkilausuman kanssa Suomeen perustetaan Euroopan unionin ja NATO:n yhteistä hybridivaikuttamisen tutkimuskeskusta, jonka operatiivisesta toiminnasta on kerrottu hyvin ylimalkaisesti. Tutkimuskeskusesta on uutisoinut esimerkiksi Suomen Sotilas -lehti ja hanketta kannattaa myös mietinnön puolesta äänestänyt Jussi Halla-aho.

 

 

 

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

1 Comment

  1. Eiköhän velkakriisi ja Euron soveltumattomuus niin erilaisten taloudenpidon maille yhteiseksi rahaksi heikennä ja hajota EU:ta enemmän kuin Venäjä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*