Merkel: Saksa tarvitsee 12 miljoonaa siirtolaista

Photo credit: Maxence Peniguet via Foter.com / CC BY
Angela Merkel

Brittiläisen Express-lehden mukaan helmikuussa, vain päiviä sen jälkeen kun Saksan liittokansleri Angela Merkel asetti perheenyhdistämiskiellon 3 miljoonalle siirtolaiskriisin aikana maahan tulleelle ja Saksan parlamentti äänesti siirtolaisten palautusten nopeuttamisen puolesta, julkisuuteen vuotanut raportti paljastaa Saksan hallituksen linjanneen että maa tarvitsee vuosittain 300 000 ihmistä ulkomailta estääkseen väestönsä supistumisen.

Pelkästään vuonna 2015 Saksaan tulvi lähes 2,2 miljoonaa siirtolaista. Tänä vuonna arviolta 43 miljardia euroa Saksalle maksava siirtolaiskriisin hoitaminen ja Merkelin aikeet ottaa maahan huikeat 12 miljoonaa siirtolaista seuraavan 40 vuoden aikana ovat suututtaneet monia äänestäjiä. Huolimatta siirtolaisten suurista integraatio-ongelmista ja lisääntyvästä terrorismista liittokansleri Merkel vakuuttaa päättäväisesti pysyvänsä avointen rajojen politiikan kannalla. Vuotaneen raportin mukaan Saksan valtionhallinto myöntää siirtolaisintegraation olevan hankala kysymys ja sen kestävän kauemmin kuin usein toivotaan. Tulosten väitetään siinä syntyvän keskipitkän tai pitkän ajan kuluessa.

Kritiikkiä palkinnosta

Helmikuun ensimmäisenä päivänä Merkelille Stuttgartissa ojennettu Eugen Bolz -palkinto siirtolaiskriisin hoitamisesta kirvoitti laajaa arvostelua Saksan lisäksi Italiassa, Kreikassa ja Maltalla. Merkel puolustautuu korostamalla Euroopan olevan paras vakuutus elää rauhassa ja turvallisesti. Hän sanoo Euroopan elvyttämisen olevan mahdollista ja vetoaa nykyisiin sukupolviin, että he uhraisivat energiaa yhtä paljon kuin sotienjälkeisen Euroopan jälleenrakennus sitä vaati. Kriitikoiden mukaan palkinnon hyväksyminen ei ollut tervetullut ele. FDP-puolueen (Freie Demokratische Partei) johtaja Hans-Ulrich Rülke kertoi Frankfurter Allgemeine -lehdelle: “On hyvin tietämätöntä pitää kansleri Merkelin vuoden 2015 linjaa oikeana. Ottamalla sisään satoja tuhansia ihmisiä turvallisista maista, liittovaltion hallinto sivuutti eurooppalaisen lainsäädännön ja teki vaikeaksi siirtolaiskriisin ratkaisun Euroopan mittakaavassa.”

Identitaari

identitaari@kansallinenturvallisuus.com

Kuva: Maxence Peniguet via Foter.com / CC BY

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*