Saksa: Lähes 40.000 rikosta turvapaikanhakijoiden majoituskeskuksissa

Saksan poliisi

Saksan liittovaltion rikospoliisi on rekisteröinyt Saksan vastaanottokeskuksissa yhteensä 39.400 turvapaikanhakijan tekemää rikosta vuoden 2016 tammi-syyskuun välisenä aikana. Tämä ilmenee Bild am Sonntag lehden siteeraamasta sisäisestä raportista. Raportin mukaan ensivastaanottokeskuksissa ja yhteismajoitustiloissa kirjattiin 17.200 pahoinpitelyä, 6.500 varkautta, 2.400 huumerikosta, 510 raiskausta ja 139 henkirikosta (mukaan lukien tapon yritykset).

Turvapaikanhakijoiden majoitustilat ovat aina olleet rikollisuuden pesäpaikkoja. Esimerkiksi Kölnin vuoden 2016 uudenvuoden seksuaalisten hyökkäysten jälkeen löydettiin turvapaikanhakijoiden majoitustilojen läheltä tai niiden sisältä useita varastettuja matkapuhelimia. Uusimman poliisin rikostilaston mukaan 38,5% kaikista rekisteröidyistä rikoksista oli muiden kuin Saksan kansalaisten tekemiä. Luku on huomattavasti korkeampi, kuin näiden henkilöiden osuus väestöstä (11%).

Kriminologi Christian Pfeiffer selittää eroa sillä, että ulkomaalaiset nuoret miehet ovat yliedustettuina tässä joukossa. Tosiasiassa he eivät ole enemmän rikollisia kuin saksalaiset. Lisäksi tilannetta vaikeuttaa se, että ennen kaikkea islamilaisista maista tulleet siirtolaiset kohtaavat saksalaisten ennakkoluuloja. “Muslimiryhmillä on myös siksi erityisen vaikeaa, koska torjunta on erityisen voimakasta”, sanoi Pfeiffer.

Fast 40.000 Straftaten in Asylunterkünften

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*