Saarakkala perustelee EU- ja eurojäsenyyttä turvallisuuspolitiikalla

Vesa-Matti Saarakkala. Kuva (rajattuna): Matias Turkkila | Creative Commons

Vesa-Matti Saarakkala (ps) tyrmää perussuomalaisissa kytevän EU- ja euro-kriittisyyden uusimmassa blogikirjoituksessaan. Saarakkala katsoo, että Suomen EU- ja euro-jäsenyys on ennen kaikkea turvallisuuspoliittinen kysymys.

Suomi eroaa rahaliitosta vain jos se hajoaa. Rahaliiton hajoaminen on Saarakkalan mukaan mahdollista, mutta ei kuitenkaan todennäköistä:

– Paljon todennäköisempää on keskinäisen yhteisvastuun syveneminen EU:ssa ja euroalueella. Vaikka EU- ja eurovastaiset voimat voivat olla kasvussa, niiden kyky, kannatus ja voima eivät tule riittämään muuhun kuin kapinointiin. Tässä suhteessa poliittinen toiminta voidaan ja kannattaa Suomessakin rakentaa realismille., kirjoittaa Saarakkala blogissaan.

– Suomen ja suomalaisten mahdollisten poliittisten valintojen tekemistä rajoittavat kansakuntamme pieni koko ja maantieteellinen sijainti, olemassa olevat kansainvälispoliittiset ja taloudelliset sitoumukset sekä vientiriippuvuus.

– Kahdenkeskisissä kauppasopimuksissa Suomi pienenä maana olisi heittopussi. Eivätkä suomalaiset ikipäivänä tässä tilanteessa, eikä edes lähitulevaisuudessa, uskaltaisi irrottautua EU:sta, sillä se olisi melkoisen uhkarohkeaa ottaen huomioon turvallisuuspoliittisen lähiympäristömme ja maailmanpolitiikan viimeaikaisen kehityksen, Saarakkala jatkaa.

EU-jäsenyyttä on Suomessa peruteltu jo alusta lähtien turvallisuuspoliittisilla syillä. Saarakkalan näkemys on linjassa hallituksen viimeaikaisten lausuntojen kanssa. Pääministeri Sipilä kertoi tammikuussa Suomen tukevan Euroopan unionin yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa. Käytännössä tällä tarkoitetaan yhteisen ulkopolitiikan rinnalle suunniteltua EU-armeijaa.

– Olemme puhuneet vahvasti sen puolesta, että EU keskittyy olennaiseen ja tehostaa päätöstensä toimeenpanoa. Olemme puhuneet vahvasti myös EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisen puolesta, totesi Sipilä blogissaan 20.1.2017.

 

Vesa-Matti Saarakkala. Kuva (rajattuna): Matias Turkkila | Creative Commons
Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*