Ranska: Väitteet Venäjän vaikuttamisyrityksistä vaaleihin kiihtyvät

Emmanuel Macron

Rankan presidentinvaalien lähestyessä gallupeissa toista sijaa pitävä Emmanuel Macron väittää joutuneensa venäläisen median valeuutisten sekä verkkohyökkäysten kohteeksi. Macronin taustalla olevan En Marche! -liikkeen puheenjohtaja Richard Ferrand kertoo lisäksi Russia Today- ja Sputnik-julkaisujen levittävän virheellisiä raportteja kääntääkseen mielipiteet Ranskassa Macronia vastaan.

– Hyökkäykset tulevat Venäjän rajalta, sanoi Ferrand.

– Haluamme vahvan Euroopan. Tämän vuoksi Venäjän valtio hyökkää tietojärjestelmiimme, hän jatkoi ja kehotti lisäksi Ranskan hallitusta ryhtymään toimiin ulkomaisten vaikutusyritysten estämiseksi.

Ferrand kertoo Venäjän pitävän galluppeja johtavan Marine Le Penin sekä Francois Fillonin politiikkaa itselleen mieleisempänä ja ihmetteleekin näiden kummallisesti kadonneen Venäjän median kritiikin alta.

– Jos vaikutusyritykset onnistuvat, käy liikkeemme kampanja erittäin vaikeaksi, jos ei mahdottomaksi, sanoi Ferrand Le Monde -lehden haastattelussa. Ferrandin mukaan heidän kampanjansa tietokoneita vastaan on hyökätty satoja, jos ei tuhansia kertoja ja noin puolet hyökkäyksistä on ollut Ukrainan alueella toimivan organisoidun ryhmän tekemiä.

Poliittisesti Macronin ja Le Penin suhtautumisessa Venäjään on olennaisia eroja. Macronin mukaan talouspakotteet tulee pitää voimassa ainakin, jos Venäjä yrittää vaikuttaa eurooppalaiseen demokratiaan tai pyrkii harjoittamaan geopoliittista kiristystä energiaviennin avulla. Le Pen puolestaan on kutsunut Euroopan unionin Venäjälle asettamia pakotteita täydellisen typeriksi. Myös Fillon vastustaa pakotteita ja Macron onkin kutsunut tätä Putin-faniksi.

Mainitut mediat sekä venäläiset hallituslähteet ovat kiistäneet väitteet jyrkästi. Sen sijaan Wikileaks -julkaisu on ilmoittanut sillä olevan mielenkiintoista tietoa Macronista.

– Meillä on mielenkiintoista informaatiota Emmanuel Macronista. Tiedot ovat peräisin Hillary Clintonin henkilökohtaisista viesteistä, kertoi Julian Assange Izvestia -lehdelle jokin aika sitten.

Lähteet: Wikileaks, ZeroHedge, Izvestia

 

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*