Ranska: Ulkoministeriön suunnitelma islamistien auttamiseksi Syyriassa

Ranska

Kuinka Ranska aikoo pelastaa Syyrian opposition sen viimeisissä linnakkeissa? Le Figaro julkaisee ulkoministerin laatiman luottamuksellisen muistion, joka hahmottelee sitä, mikä Ranskan kannan tulisi olla kapinallisten Aleppossa joulukuussa kärsimän kirvelevän tappion jälkeen.

Pariisilla on kaksi prioriteettia: Kapinallisten auttaminen Syyrian “vapautetuilla vyöhykkeillä” – maan luoteisosan Idlebin maakunnassa ja etelässä Jordanian rajalla. Lisäksi tulee torpedoida EU:n korkean edustajan Federica Mogherinin kannattama vaihtoehto “yhtenäisen Syyrian” uudelleen rakentamiseksi.

Ongelmia: Radikaali-islamistit ja jihadistit määräävät usein lait näillä vapautetuilla alueilla, joissa Pariisi haluaa auttaa jälleen rakentamisessa. Ranskan uhkapeli on vaarallista sanovat monet tutkijat, jotka ovat tulkinneet meille tätä ulkoministeriön muistiota. Vaikka Syyrian tapauksessa Pariisi on eristyksissä, niin se pitää tiukasti kiinni kannastaan: Estää “venäläis-iranilainen projekti” Syyriassa, vahvistaa muistio, josta Le Figaro julkaisee otteita.

Lähde: Le Figaro 22.2.2017

 

Ranskan suunnitelma islamistien hallitsemien “vapautettujen alueiden” avustamiseksi

Ulkoministeriön analyysi-, ennuste- ja strategiakeskus on laatinut muistion, joka arvioi Ranskan asemaa Syyrian konfliktissa. Le Figaro julkaisee siitä otteita.

Maan jälleen rakentamisen sijaan, joka vahvistaisi vain Damaskoksen hallitusta, rahoitetaan “Syyrian marginaaleja” ja Bashar al-Assadin vastaisen opposition viimeisiä linnakkeita. Aleppon kapinallisten joulukuussa kärsimän kirjelevän tappion jälkeen tämä on Ranskan diplomatian prioriteetti. Se on kehitetty yksityiskohtaisessa ulkoministeriön 7-sivuisessa muistiossa, jonka otsikko on “Mikä on Ranskan positio Syyrian konfliktissa Aleppon kaatumisen jälkeen?”

(jatkuu maksumuurin takana)

Lähde: Le Figaro 22.2.2017

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*