Ranska: Poliittinen eliitti hyökkää Marine Le Peniä vastaan

– Kansallisen Rintaman voitto käynnistäisi välittömästi prosessin, jonka tuloksena Ranska poistuisi euroalueesta sekä mahdollisesti jopa Euroopan unionistakin. Velvollisuuteni on viimekädessä tehdä kaikkeni, jottei Ranskaa houkutella sellaiseen ja ettei Ranska joudu kantamaan siitä syntyvää raskasta vastuuta, sanoo Ranskan nykyinen presidentti Francois Hollande.

François Hollande

Ranskan presidentinvaalien lähestyessä Kansallisen Rintaman Marine Le Pen on ainoa ehdokkaista, joka haluaa järjestää kansanäänestyksen Ranskan asemasta Euroopan unionissa. Le Pen haluaa lisäksi irrottaa Ranskan euroaluuesta.

Hollande ei ole ainoa korkean poliittisen tason sosialisti, joka hyökkää Le Peniä vastaan. Myös Ranskan nykyinen pääministeri Bernard Cazeneuve on esittänyt erittäin kovia lausuntoja.

On minun velvollisuuteni tehdä kaikkeni osoittaakseni ranskalaisille, että Kansallisen Rintaman ehdotukset perustuvat valheisiin ja johtavat ainoastaan umpikujaan, toteaa Cazeneuve.

Bernard Cazeneuve | Kuva: ActuaLitte

Presidentti Hollande on johdonmukaisesti hyökännyt Kansallista Rintamaa vastaan jo pitkään, mutta nyt monella rintamalla käynnistynyt vyörytys johtuu todennäköisesti Le Penin nousevista gallupluvuista, joiden mukaan hän pääsisi presidentinvaalien toiselle kierrokselle ja voi jopa voittaa sen.

Sosialistien lisäksi myös keskustaoikeistopuolue Les Republicains koventaa lausuntojaan Kansallista Rintamaa vastaan samalla, kun sen oma ehdokas Fracois Fillonin kannatus on romahtanut häntä koskevien skandaalien vuoksi. Toisaalta keskustaoikeistossa vaaditaan oman ehdokkaan vaihtamista ennen vaaleja, mutta Fillon ilmoittaa, ettei aio luopua ehdokkuudestaan.

Lähde: RT

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*