Poliisi hajotti Suomi-Maidanin. Laittomasti maassa olevat saavat jatkaa mielenosoitustaan.

Helsingin poliisi hajotti Suomi-Maidanin

Helsingin poliisi hajotti Mannerheimintiellä käynnissä olleen suomalaisten itsenäisyysmielisten järjestämän Suomi-Maidan mielenosoituksen viime yönä. Mielenosoituksen nokkamies Marco de Wit otettiin tapahtuman yhteydessä kiinni ja vietiin säilöön.

Laittomasti maassa oleskelevien henkilöiden järjestämän mielenosoituksen vastamielenosoitus, eli Suomi-Maidan ei aiheuttanut häiriötä ympäristölleen, mutta Helsingin poliisi hajotti silti — ilmeisesti omalla päätöksellään — Mannerheimin tien läheisyyteen kokoontuneen ryhmän ja antoi osallistujille poistumiskäskyn Helsingin ydinkeskustan alueelta. Mielenosoittajat poistuivat rauhallisesti ja poliisi purki alueelle pystytetyn teltan.

Helsingin poliisi antaa kuitenkin laittomasti maassa oleskelevien järjestämän mielenosoituksen jatkua nyt kahdeksatta päivää. Mielenosoitus siirtyi eilisiltana aiempaakin keskeisemmälle paikalle Rautatientorille, jonne myös mielenosoituksen yhteyteen pystytetty teltta siirrettiin. Poliisin ei ole nähty tarkastavan mielenosoitukseen osalliistuvien maassaolon edellytyksiä, vaan keskittyy suojaamaan mielenosoitusta ja pitää tarkasti ulkopuoliset etäällä mielenosoitusalueesta.

Suomi-Maidan järjestää uuden mielenosoituksen tänään klo 18:00 Rautatientorilla. Tapahtumalla on oma Facebook -sivu osoitteessa:

https://www.facebook.com/events/383150352060758/

Lue eilinen uutisemme aiheesta täältä:

Leiri purettava klo 21:00 mennessä. Mikä on Suomi-Maidan?

 

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*