John McCain huolissaan muslimien kohtelusta

Senaattori John McCain

– Mitä von Kleistin sukupolvi sanoisi, jos näkisi maailman nyt? Uskon, että he näkisivät siinä paljon tuttua ja olisivat hädissään siitä. He olisivat hädissään siitä, että käännymme pois universaaleista arvoista kohti verta, rotuja ja lahkolaisuutta, sanoi yhdysvaltalainen senaattori John McCain puheessaan Munchenin turvallisuuskonferenssissa ja viittasi toisen maailmansodan saksalaiseen upseeriin, joka osallistui Adolf Hitlerin murhayritykseen.

– He olisivat hädissään kovenevasta katkeruudesta, jonka näemme kohdistuvan maahanmuuttajiin, pakolaisiin ja vähemmistöryhmiin, erityisesti muslimeihin, McCain jatkoi.

– He olisivat hädissään kasvavasta kyvyttömyydestä ja jopa haluttomuudesta erottaa totuus valheista.

– He olisivat hädissään siitä, että enemmän ja enemmän osa meistä näyttää flirttailevan autoritarismin kanssa ja romantisoivan sitä moraalisena vertaisenamme.

– Mutta mistä he olisivat eniten hädissään on tunne siitä, että osa meistä, jopa omassa maassani, kääntyvät pois lännestä. Että he näkevät lännen huonona asiana, jota ilman olisi parempi olla. Ja kun läntisillä kansakunnilla on voima ylläpitää maailmanjärjestystämme, niin on epäselvää, onko meillä siihen tahtoa, puhui McCain.

Koko puheen voit lukea täältä:

REMARKS BY SASC CHAIRMAN JOHN McCAIN AT THE 2017 MUNICH SECURITY CONFERENCE

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*