USA:n tuleva EU-lähettiläs: Kreikan tulisi erota eurosta

– Nykyinen tilanne on kestämätön, joten Kreikan kansalle olisi parasta, jos Kreikka jättäisi euroalueen. Tiedän kreikkalaisia ekonomisteja, jotka käyvät keskusteluja amerikkalaistahojen kanssa Kreikan euroerosta ja tulevan valuutan kytkemisestä dollarin kurssiin, kertoo professori Ted Malloch. Hän on Donald Trumpin ehdokas Yhdysvaltojen uudeksi EU-lähettilääksi.

– Angela Merkel kabinetteineen on kauhuissaan skenaariosta, jossa Kreikka siirtyisi kilpailevan valuutan alaisuuteen ja saattaisi tällä antaa kuoliniskun koko EU-projektille, Malloch jatkaa.

Ted Malloch

Kreikka on ajautumassa jälleen rahoituskriisiin ja EU-johtajat joutuvatkin ottamaan asiaan kantaa pian, mahdollisesti jo helmikuun aikana. Mallochin mukaan tilanteessa ei ole muita vaihtoehtoja, kuin leikata Kreikan valtavaksi kasvaneita velkoja. Saksalle tämä on kuitenkin lähes mahdoton hyväksyä, joten Mallochin mukaan Kreikka joutuu joka tapauksessa jättämään euron. Mallochin näkemykset indikoivat Yhdysvaltojen muuttunutta politiikkaa, sillä presidentti Barack Obama pyrki kaudellaan edistämään Kreikan talouden pelastusoperaatioita ja pitämään maan osana euroaluetta.

Malloch kertoo myös, että TTIP -sopimus on kirjaimellisesti nyt kuollut ja presidentti Donald Trump haluaa solmia vapaakauppasopimuksen Britannian kanssa ennen neuvotteluja Euroopan unionin kanssa.

– Vapaakauppasopimus Britannian kanssa voidaan solmia ja saattaa voimaan jo yhdessä vuodessa neuvottelujen aloittamisesta, sillä meillä on niin paljon yhteistä Britannian kanssa, hän päättää.

Lähde: Express

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*