George Soros ja suomalaisten taakanjako

Äärivasemmisto ja suurkapitalistit puhaltavat yhteen hiileen luodakseen Suomeen laajan halpatyövoimareservin. (Kuva: foter.com)

Irish Timesin raportin mukaan Unkarin pääministeri Viktor Orban suunnittelee tyrmäävää iskua George Sorosia vastaan. 86-vuotias monimiljardööri Soros toimii taustapiruna eri järjestöille, jotka avustavat laittomia maahantulijoita tekemään rajarikollisuutta Unkaria vastaan.

Soros, upporikas finanssispekulantti joka tuli kuuluisaksi “miehenä joka iski hajalle Englannin pankin” kuuluisimmassa keinotteluoperaatiossaan vuonna 1992, on maailman johtavia lobbareita ja rahoittajia vapaan liikkuvuuden politiikalle. Politiikan, jonka erityisesti aikoinaan finanssikapitalismin vastaisella politiikalla esiintynyt vasemmisto on nykyään ottanut keskeisimmäksi aiheekseen aiempien aihepiiriensä tilalle.

Orbanin hallinto on ottanut päämääräkseen läpivalaista arviolta kuusikymmentä Soros-tuettua järjestöä. Parlamentin tiedottaja Zoltan Kovacs peräänkuuluttaa suurempaa läpinäkyvyyttä: “Kuka maksaa heille, mistä he saavat rahoituksensa? Jos ulkomailta – onko heillä [rahoittajilla] odotuksia palvella tiettyjä päämääriä vastineeksi?”

Siirtolaisvirtojen ohjailua

Russia Todayn haastattelussa Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó mainitsee: “Jos maassa on järjestöjä jotka ovat ulkomaalaisten rahoittamia, toisten maiden toimesta, toisten hallintojen toimesta, sitten kansalaisten täällä tulisi tietää se”.

Fidesz-puolueen edustaja kommentoi: “On hyvin selvää, että haluttaisiin tämän hallituksen kaatuvan [Sorosin toimesta], hän haluaisi tällä tavoin antaa potkut hallitukselle koska ei pidä lähestymistavastamme, ei pidä politiikastamme – mutta se ei ole George Soros jonka tulisi tehdä tämä päätös. Se on Unkarin kansa. Me pidäme tätä syvästi  demokratian vastaisena.”

Samanaikaisesti kun Unkarin hallinto on ollut tiukimpia vastustajia massiiviselle maahantulolle Eurooppaan, Soros on ollut eräs sen keskeisimpiä lobbareita, sanoen kansallisten rajojen olevan este pakolaisten suojelulle. Szijjártó uskoo, etta suurrahoittaja on ollut aktiivisesti auttamassa ja ylläpitämässä laitonta maahantuloa.

“Mitä ymmärrän kollegoiltani, kun en itse tiedustelupalveluita valvo, on että on olemassa järjestöjä jotka opastivat laittomia maahantulijoita löytämään reittejä Unkariin, löytämään mistä he voisivat tunketua sisään ja saavuttaa turvapaikkastatuksen, ja nämä raportit ovat sanoneet että George Soros on taustalla näissä järjestöissä”, Ukrainan ulkoministeri Szijjártó toteaa. EU:n johtajisto on ollut hyvin samoilla linjoilla Soroksen kanssa rajojen, maahantulemisen vapauden ja kansalaisuuden juridiikan kanssa. Tämä on turhauttanut Unkaria.

Vastaavat tapahtumat Unkarin kansallisessa muistissa

Joten, miksi EU ajaa tätä avoimien ovien politiikkaa? Ministeri Szijjártó: “Sinun tulisi kysyä korkea-arvoisilta viranomaisilta Brysselissä, mutta tiedän tämän olevan huonoa politiikkaa. Se vahingoittaa EU:ta. Se on vaarallista, koska tämä avoimien rajojen politiikka tuhoaa Euroopan maiden itsemääräämisoikeuden kansallisesta turvallisuudesta.”

Orbanin lisäksi Unkarissa on ollut myös aktiivista kansalaisjärjestäytymistä Sorosin politiikkaa vastaan. Maa ottanee Sorosin toiminnan hallinnollisen läpinäkyyvyden alle vetävän aloitteen suurella suosiolla vastaan. Unkarin historiallinen rooli ottomaanien Euroopan valtaamispyrkimysten vastarinnassa ja muiden maiden etuvartioasemana on yhtä keskeinen osa Unkarin menneisyyttä ja identiteettiä kuin talvisodan kertomus Suomessa. Maan kansan ja johtajiston henkinen kyky vastarintaan EU:n pakkosanelupolitiikkaa vastaan periytyy suuresta kansannoususta Neuvostoliiton miehityshallintoa vastaan, jollaiset vapaustaistelukokemukset useimmilta EU-mailta puuttuvat.

Goran Buldioski, Soroksen tukemien kattojärjestö Open Society Initiative for Europen johtaja sekä European Council on Foreign Relations -järjestön jäsen, on mielenkiintoisesti luonnehtinut Unkarin hallituksen pyrkyä saada läpinäkyvyyttä ulkomailta johdettujen järjestöjen toimintaa kohtaan “hyökkäykseksi kansalaisyhteiskuntaa vastaan” ja pyysi EU:ta “ei pelkästään huomioimaan asian, vaan toimimaan”.

Soros tukee Martti Ahtisaaren järjestöä

Suomessakin on Soroksen rahoittamaa järjestötoimintaa. Ainakin Martti Ahtisaaren johtama ulkopoliittiseen toimintaan erikoistunut Crisis Management Initiative saa rahoitusta Soroksen kattojärjestö Open Society Foundationilta, kuten myös esimerkiksi ilmeisesti samanhenkisen arvomaailman jakavilta Rockefeller Brothers Fundilta sekä Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.

George Soros rahoittaa Martti Ahtisaaren järjestöä. CMI:n suurin rahoittaja on Suomen valtio 65 prosentin osuudellaan.

CMI pyrkii ratkomaan eri osapuolten välisiä konflikteja ulkopolitiikassa. Osuvasti aatetta taustalla kuvailee Ahtisaari itse, joka osin kirjoittamassaan kirjassaan Miten tästä eteenpäin toivoo, että “EU:n arvoja jakamattomat” Unkari ja Puola tulisi erottaa unionista – josta moni näiden maiden asukas voisi olla mielissaan Orbanin vetäessä EU-myönteistä linjaa joka tähtää horjuvan unionin tukemiseen pyrkimalla torjumaan sitä hajottavaa maahantunkeutumiskriisiä ja ajamalla tätä EU:n politiikaksi. Vastaavasti Ahtisaari on myös toivonut Paavo Väyrysen poistuvan politiikasta muun muassa euro- ja EU-kriittisten mielipiteidensä takia. Miten tästä eteenpäin -kirjassaan hän toteaa että “Suomi on läntinen demokratia ja siksi sen tulee liittyä kaikkiin läntisiin järjestöihin ja järjestelmiin, myös Natoon. Jos emme sitä tee, suomettuminen on jatkuva riesamme.”

Kansanäänestystä asiasta ei hänen mielestään saisi olla, vaikka juuri se kuuluisi avoimen yhteiskunnan (open society) periaatteisiin. Ilmeisesti vankka usko ylikansallisen puolustusyhteisön taakanjaon toimivuutta kohtaan selittyy markkinoimallaan tarinalla, jonka mukaan George Soros auttoi Suomea jo 1939 säästöpossustaan lapsena.

Lähteet: Breitbart, CMI, Iltalehti, Irish Times, Verkkouutiset

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*