Äärivasemmisto yritti kieltää kuvaamisen yleisötilaisuudessa Oulussa

Kansalaisjärjestö Rauhanpuolustajat järjesti Oulussa tiistaina kunnallisvaalipaneelin otsikolla Kaveria ei jätetä – ihmisoikeudet Oulussa. Keskustelemassa oli oululaisia kunnallisvaaliehdokkaita useista eri puolueista. Avointa yleisötilaisuutta seuraamaan saapuneet kansalaisaktivistit Junes Lokka ja Tiina Wiik kohtasivat yllätyksekseen järjestäjien ja yleisön tiukkoja vaatimuksia olla kuvaamatta tilaisuutta. Perusteluina vaatimuksille esitettiin Lokan tekemiä “kaikenlaisia laittomuuksia” ja yleisön tahtoa olla tulematta kuvatuksi.

Paneelin puheenjohtaja Juha Markkola kävi kiivasta sananvaihtoa Lokan ja Wiikin kanssa ja kävi jopa käsiksi Lokan tietokoneeseen repäisten mikrofonijohdon pois koneesta. Markkolan paikalle soittamat poliisit tiettävästi kävivät rakennuksen ulko-ovella mutta kääntyivät pois todettuaan tulleensa paikalle tyhjän perässä. Lokka ja Wiik saivat vain vähän tukea kansalaisoikeuksiensa toteuttamisen puolesta. Edes paneeliin osallistunut Kokoomuksen Milla Kynkäänniemi, ammatiltaan poliisi, ei puuttunut järjestäjien pyrkimykseen olla noudattamatta maamme lainsäädäntöä.

Kiellolle ei tukea laissa

Suomen laki sallii kuvaamisen julkisella paikalla. Tällaiseksi luetaan myös tila jossa järjestetään avoin yleisötilaisuus. Vaalipaneelista ilmoitettiin myös paikallislehdissä ja siihen oli vapaa pääsy. Kokoontumislain 4 luvun pykälässä 17 mainitaan: Yleisen kokouksen ja yleisötilaisuuden järjestäjän on huolehdittava järjestyksen ja turvallisuuden säilymisestä sekä lain noudattamisesta tilaisuudessa.

Youtube-video tapahtumista Oulussa.

Seuraa meitä
FACEBOOK
FACEBOOK
Seuraa sähköpostilla
RSS

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*